Microcement

Hvad er microcement?

Kort fortalt er microcement meget tynde lag beton, som bliver lagt oven på hinanden med en håndspartel (2-3mm i alt).
Microcement kan lægges på næsten alle overflader. Det kan fås i alle farver, også oxideret metaller, det er altså kun fantasien der sætter grænser her.
Alt afhængigt af hvilket udtryk du ønsker, kan du vælge mellem en mat, satin eller blank overflade.

Microcement har flere navne som fibercement, flydecement og silkecement. Produktet er blevet meget populært i det danske hjem på grund af dets moderne og rå udtryk, men også fordi microcement har nogle fordele i forhold til rengøring. Ved microcement har du eksempelvis ingen fuger, så du slipper for at skulle skifte dine mørnede gummifuger ud eller at male dem. Det er en klassiker at skidt og skimmel sætter sig i fugerne mellem dine klinker/fliser, dette slipper du også for da du får en hel plan og lækker overflade. Vandet fra bruseren glider helt frit ned af væggene og det er dermed meget nemt at holde kalk nede. Sidst men ikke mindst så kan du i de fleste tilfælde droppe fodpanelerne helt, og hvem gider at bruge tid på at tørre støv af fodpanelerne?

Sidder du nu med en masse spørgsmål?
Fold boksene ud nedenfor og læs meget mere om microcement.

De fleste opgaver tager 5-6 dage at udføre, hvilket i de fleste tilfælde er markant hurtigere end hvis du skal have en murer til at fjerne de eksisterende klinker og dernæst montere nye.
Vi giver altid et tidsestimat men det er ikke bindende da tørretiden og andre parametre kan variere.

I vådrum må bruser og bad tidligst benyttes 7 dage efter endt udførsel, vi anbefaler dog at du gerne venter nogle ekstra dage da microcementen derved hærder i længere tid. Under udførsel aftales det dagligt med Børkop Microcement hvornår du må gå på microcementen.

Microcement er et produkt som skal udføres af en professionel fagmand. Der stilles rigtig store krav til den udførende da gulvet skal behandles 10-12 gange, for at skabe de helt unikke og flotte resultater.

Der er ikke en fast m2 pris. Prisen bliver lavet ud fra selve opgaven og tiden herunder altså hvad skal der til af
forberedende arbejde, hvor mange m2 er der, hvor mange overflader er der, hvor mange rum er det, er det
gulve eller vægge, hvor mange forskellige farver skal der bruges og hvor ligger opgaven geografisk.

Regn som udgangspunkt med en m2 pris på ca. 1.500-2.000,- inkl. moms ved ca. 10-20 m2 i alt. Ved større arealer vil m2 prisen selvfølgelig være lavere.

JA, JA, JA og JA!!
Microcement er velegnet til vådrum, det er nok det rum hvor det oftest benyttes. Når de fire til fem lag af microcement er lagt på, kommer der to lag af en presealer på. Presealeren er en væske som bruges i pools og svømmehaller mm.
Derefter kommer der to lag af topsealer på, som er et slidlag – Alt dette er med til at gøre microcementen vandtæt.
Vi anbefaler at der er en vådrumsmembran da denne er med til at beskytte fra bagsiden af microcementen. Hvis der ikke er lagt en vådrumsmembran, eller du er i tvivl, påfører Børkop Microcement gerne dette.

Microcement egner sig til trægulve da vi lægger et armeringsnet i, for at give ekstra styrke til microcementen hvis trægulvet nu efterfølgende skulle begynde at arbejde. Vi kan også påføre microcement på møbler mm. det er eksempelvis meget populært at få opdateret den gamle lampe eller sofabord med en omgang oxideret metal.
Gulvvarme er ikke et problem, dog skal gulvvarmen være på minimum under udførsel og tændes til normalen lige så stille når
arbejdet er udført.

Microcementen er ekstrem stærk, men samtidig yderst fleksibel. I microcementen bliver der brugt en hærder der hedder Resin som også bruges til eksempelvis epoxy. Det er yderst sjældent at microcementen revner da vi som udgangspunkt altid benytter armeringsnet under microcementen, dog kan vi ikke spå om bygningen på et tidspunkt laver en sætning som vil revne et materiale uanset hvad det er lavet af.
Som vi startede med at skrive så er microcement faktisk yderst fleksibelt, som blandt andet kan ses i *videoen nedenfor.
Vi anbefaler ikke at benytte microcement i en garage eller steder hvor tunge køretøjer færdes. Dog kan man godt
benytte microcement til at skabe farven og underlaget/udtrykket også bruge en gennemsigtig epoxy som slidlag.

*Videoen er på vej..

En overflade med microcement holder ligesom klinker og fliser i rigtig mange år hvis du sørger for at vedligeholde det.
Det betyder at du skal benytte rengørings og -plejemidler som er speciallavet til microcement, dette kan tilkøbes til fair priser igennem Børkop Microcement. Køber du eksempelvis 5 liter rengøringsmiddel har du til 125 gange hvor du kan blande 5 liter vand op. Bliver overfladen kedelig skal du blot give det en voksbehandling som bare rulles på med en malerrulle, så det ser ud som nyt igen. Billige og skrappe rengøringsmidler fra det lokale supermarked er et totalt NO-GO da det vil opløse lakken og give misfarvninger og forkorte holdbarheden betydeligt. Hvis der opstår plamager med kalk skal du bruge almindelig eddike, lade det sidde i 5 min og vaske det ned igen.